Susanne Schmidt-Nielsen


Gå til indhold

Leben Nykøbing Sjælland

Portfolio >

aaaaaaaaaaaaaa

Back


På Udstillingen LEBEN, inviterer kunstnerne Maria Bojsen og Susanne Schmidt-Nielsen indenfor til en udstilling om det levede liv og de cykliske processer.

Med skulptur, maleri og installationer skaber de to kunstnere et rum, hvor vi kan gå på opdagelse i fortællinger fra det levede liv og den cyklus der unægtelig hænger sammen med livet-, og døden.

Fælles for dem begge er det processuelle og stofligheden, som spiller en væsentlig rolle i det kunstneriske udtryk. I flere værker ses en tydelig optagethed af materialet som betydningsbærende element for værksets fortælling.

______________________________________________________________________________________________________________

Med materialer hentet direkte fra naturen og hverdagen på familielandbruget,
omsætter MARIA BOJSEN sine fortællinger til malerier og skulpturelle værker. Døde mus, skeletter fundet i skoven og hønsefødder og -blod fra gårsdagens slagtning indgår i værkerne.

Mange af de organiske elementer er for Bojsen en symbolsk repræsentant for naturens cykliske processer og generelle tilstand.
Igennem en årrække har Maria Bojsen arbejdet sig ind på livet af et emne, hvor hun forarbejder og fremviser fragmenter fra naturen i et arbitrært møde med forarbejdede materialer som silicone, plast og lak udfoldet i skulptur og maleri. Kernen af Bojsens virke er dikotomierne imellem fornuft og instinkt, kultur og natur, vitalitet og udslettelse. Hun tager tidsligt fat i vores forhold til naturen på et abstrakt niveau uden at miste nærhed, hvor værkerne bliver symbol på forholdet mellem menneske og natur i ubalance, og hvor hende syn på naturen er med til at diskutere kulturelle værdier.

SUSANNE SCHMIDT-NIELSEN skaber skulpturelle og installatorisker værker. Værker der tematisk set kredser om kroppen! Den menneskelige krop med dens iboende fortælling - og værkets egne materielle krop. Værker der på subtil vis taler om tilstedeværelse, om proces og om forandringen.
Værkerne skabes med materialer vi kender fra vores hverdag - tekstil, tråd, beton og papir. Vi genkender materialernes fysiske egenskaber og vi ved hvordan de er at røre ved.
Værkerne spænder fra skrøbelige og næsten ikke til stede, til robuste og med tyngde. Farveskalaen er stilfærdig. I værkerne finder beskueren synlige spor fra håndteringen og tilblivelsen. Spor som er betydningsbærende for værkets fortælling.

Susanne Schmidt-Nielsens ønske er at invitere beskuerene ind - og giver i sine værker alle mulighed for at ilægge sin egen fortælling. Hvis man ønsker det! Værkerne må gerne "blot" være en sansefuld oplevelse.
Retur til indhold | Retur til hovedmenu