Susanne Schmidt-Nielsen


Gå til indhold

Om en forlæns erindring

Portfolio >

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Back

Om en forlæns erindring

Galerie Pi, 2.-25. november 2018


Nogle begivenheder sætter sig i vores bevidsthed som spor, næsten umærket i et felt mellem det bevidste og det ubevidste. Måske er det ubetydelige oplevelser eller måske kraftige og livsændrende indtryk. Erindringerne og minderne kan opleves som uordentlige og usammenhængende anelser i vores bevidsthed. De lægger sig som punkter, der kan fremkaldes løsrevet fra mindets afsæt og kan genopstå som fornemmelser genereret af steder, lugte eller lyde. Det er fornemmende erfaringer der opstår i mødet med den materielle verden, f.eks. et kunstværk. Med afsæt i den tanke skabes værker med rum for beskuerens erindringskartotek.

I 2015 gik vi sammen som gruppe for at lave udstillinger på hhv. Kalundborg museum, Kunstpakhuset i Ikast, Sydslesvigs danske Kunstforening samt Bispegården (Kalundborg kunstforening). Udstillingerne havde stor succes og vi oplevede at vores kunst løftede sig over den enkeltes bidrag: Der opstod emergens og som en naturlig forlængelse heraf også et ønske om at fortsætte samarbejdet.

Ved første øjekast er der en stor spredning i udtryk - fra det subtile til det mere voldsomme, fra det abstrakte til det realistiske. Der arbejdes med tegning, maleri, fotografi, video- og installationsobjekter. Hver kunstner har sin egen personlighed, men i vores forskellighed har mange fællestræk. Vi arbejder med stor sanselighed, underfundige fortællinger og små nuancer med en afdæmpet tonalitet - en nærmest Hammershøisk tone. Værkerne udstråler en stærk indre kraft, som bindes de sammen i uudsigelighed.

Udstillingen "Om en forlæns erindring" er kurateret af DeV+ og er opsat så værkerne går i dialog med hinanden og udstillingsrummet i Galerie Pi.
Retur til indhold | Retur til hovedmenu