Susanne Schmidt-Nielsen


Gå til indhold

Roskilde kongresscenter

Portfolio >


Scroll ned for tekst.

Udsmykning i Roskilde Kongres og Idrætscenter


Roskilde Kongres og Idrætscenter er et meget brugt og livligt sted. Folk gik frem og tilbage, optaget af deres gøremål, af at snakke med hinanden, børnene bevægede sig rundt i løb og hop. Et energisk og livligt sted. Lige som en kongres og idrætshal skal være.

Jeg ville bidrage med en udsmykning der supplerede brugen af gangarealet som er en langstrakte, smalle gang med mange forskudte planer, døre og en trappe. Jeg malede en figur på væggen der ledte folk igennem gangen og som man ikke følte sig bremset af. Det blev til en stor organisk og alligevel stram figur på den lange væg i den smalle gang. På de øvrige mindre vægflader lagde jeg mindre fragmenter ind af det samme motiv. Ved at bruge det samme motiv til hele udsmykningen søgte jeg at opnå en helhed og ro i udsmykningen som på en diskret måde tilføjede til rummet. Farverne hentede jeg fra omgivelserne. Det sorte, grå og hvide i den nye bygning. De grønne og blå nuancer er farver jeg hentede ind fra kigget ud på planter og himmel gennem de store vindues partier. Gangrummet er præget af kraftige linjer og flader. Derfor valgte jeg at integrerer firkantede felter i udsmykningen. Det blev til de klare polycarbonat plader.

Jeg valgte at mit værk skulle kunne opleves på flere måder - ses som store linjer når man hastigt bevæger sig igennem rummet. Men stopper man op kan man se at jeg også har tegnet direkte på væggen. Der er altså mere at opleve hvis man giver sig tid. Selv i de 3 farvede felter ved trappen er der indarbejdet forskellige strukturer i selve den malede flade.

De klare polycarbonat plader som er skruet på væggen, giver det store tunge motiv en fysikalitet som jeg syntes er vigtig. Det øvrige rum inkorporeres i værket idet man ser spejlinger af det i den blanke overflade. Det var så forunderligt at se børnenes lette hop og flagrende bevægelser smelte sammen med de stramme linjer fra pariserhjulet.

Den synlige arbejdsproces har været interessant for mig som for dem der kom i centeret. Mange gode snakke er opstået som ugerne gik og værket tog form. Folk er kommet med spontane udbrud, børn er stoppet op i deres løb gennem gangen, og udbrudt - åh hvor fedt - har du malet alt det?


Tak for den fine mulighed til Roskilde kongres og idrætscenter samt en tak de gode folk der arbejder i centeret har været utrolig hjælpsomme og imødekommende.


Susanne Schmidt-Nielsen, 2014


Mål:
væg 1: 270x1270cm
væg 2: 32x50cm
væg 3: 270x240cm
væg 4: 33x69cm

Materiale: akryl maling, blyant, polycarbonat, skruer
Retur til indhold | Retur til hovedmenu